
ایا شامپو بر رشد مو تاثیر دارد؟
در این وبلاگ ما قصد داریم تاثیر شامپو بر رشد مو یا ریزش مو را بررسی کنیم. شامپو (در زبان انگلیسی: Shampoo) در واقع مایعی است که توسط شرکتها در کارخانجات تولید می شود و جهت پاکسازی و شستشوی موهای سر بکار می رود. شامپو محصولی است که در یک قرن گذشته ساخته و توسط شرکتها و برندهای مهم جهان به بازارهای جهان ارائه شده است. و تا پیش از آن بسیاری از مردم جهان از مواد گیاهی مانند کتیرا، چوبک و یا مواد معدنی جهت شستشوی موهای خود استفاده می کردند.
ایا ریزش مو فقط مختص اقایان است؟
امروزه شامپوهای مختلفی ساخته و در بازارهای جهان عرضه می شوند. از طرف دیگر با توجه به افزایش آمار ریزش موی مردانه و زنانه و همچنین طاسی سر در سراسر جهان، شرکتهای سازنده شامپوهای مختلفی را ساخته. و از برخی از آنها تحت عنوان شامپو جلوگیری کننده از ریزش مو و یا شامپوهای تقویتی نام می برند. و در تبلیغات خود استفاده می کنند.
به همین جهت بسیاری از افراد هنگام مراجعه به فروشگاه ها و یا داروخانه ها به دنبال پیدا کردن. و خرید بهترین شامپو برای ریزش مو هستند. اما باید توجه داشته باشید اگر می خواهید. جهت جلوگیری از ریزش مو از بهترین شامپوهای موجود در بازار استفاده کنید. ضمن رعایت نکات مراقبت از موهای سر بهتر است به پزشک متخصص پوست و مو مراجعه کنید. تا ضمن بررسی وضعیت موهای سر شما در صورت نیاز شامپوهای مورد نظر را با توجه به وضعیت فولیکول موهای سر شما و همچنین چرب، خشک و یا معمولی بودن تارهای مو، توصیه و یا تجویز کند.
اما شامپو نیز در این میان می تواند موثر باشد. چرا که با عوض کردن شامپوی خود ممکن است میزان ریزش موهای سر کاهش و یا افزایش پیدا کند. به همین جهت باید هنگام خرید و استفاده از شامپو برای کنترل ریزش موها دقت کرد. شامپوها دارای ویژگی هایی هستند که قبل از مصرف باید به آنها توجه کرد. به خصوص افرادی که دچار ریزش و یا کم پشت شدن مو شده اند.
مواد موجود در شامپو
بسیاری از شرکتهای تولید کننده شامپوها متاسفانه در دهه های گذشته از موادی مانند دی اوکسان (1,4-Dioxane)، پارابن (Propylparaben)، پگ (PEG) و یا اسلس (SLES) استفاده می کردند. که نه تنها بیشتر این مواد برای بدن انسان مفید نبودند بلکه حتی گاهی عوارض جانبی در بر داشتند. به همین جهت امروزه بیشتر شرکتها از چنین موادی جهت تولید شامپوها استفاده نمی کنند. و از طرف دیگر سازمان های بین المللی و همچنین اتحادیه اروپا نیز شرکتهای سازنده را از بکار بردن آنها بطور جدی منع کرده اند.